„Ugye emlékszel, milyen izgatott voltál már az indulás előtti napon, a várakozásokkal teli nyugtalan, véget nem érő éjszakán, a vasútállomáson és a kínosan lassan vánszorgó kabinos vonaton, mennyire remegett a szíved, hogy végre láthatod a Balatont? Ugye emlékszel a strandra, a stégre, a tiszta víz hívogatására, a feltámadó szélre, az élénkülő hullámokra? Emlékszel az uzsonnára kapott zsíros kenyérre… vagy te lekvárosat ettél? Emlékszel a ki mit tud?-ra, a ping-pong asztalokra, Badacsonyra és Fonyódra, a sok-sok viccre, nevetésre, emlékszel mikor átszöktek a lányok a fiúkhoz ők meg a lányokhoz, emlékszel mikor ügyeletet kellett állnod a kapuban? A kempingre, a szobákra, a kirándulásokra, az azóta tartó barátságokra, a titkos szerelmes levélre, randevúra, az első csókra?"


Akkor emlékszel Balatonberényre, emlékszel az üdülőre.
Miért hagynánk, hogy vége legyen?”     


A balatonberényi gyermeküdülő hamarosan eladásra kerül. Szeretnénk, ha emlékeinkkel felidézhetnénk a balatoni nyaralásokat diákéveikből, ezen belül elsősorban a sokunk által látogatott és kedvelt Balatonberényi Gyermek és Ifjúsági Üdülőben eltöltött vidám napokat.
Ez alkalomból az ÉLJEN SZOMBATHELY! EGYESÜLET művészeti pályázatot ír ki.

A teljes pályázat megtekintéséhez kattints a tovább gombra! 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


 „BALATON, LEGSZEBB NYARAKON…”


„Ugye emlékszel, milyen izgatott voltál már az indulás előtti napon, a várakozásokkal teli nyugtalan, véget nem érő éjszakán, a vasútállomáson és a kínosan lassan vánszorgó kabinos vonaton, mennyire remegett a szíved, hogy végre láthatod a Balatont? Ugye emlékszel a strandra, a stégre, a tiszta víz hívogatására, a feltámadó szélre, az élénkülő hullámokra? Emlékszel az uzsonnára kapott zsíros kenyérre… vagy te lekvárosat ettél? Emlékszel a ki mit tud?-ra, a ping-pong asztalokra, Badacsonyra és Fonyódra, a sok-sok viccre, nevetésre, emlékszel mikor átszöktek a lányok a fiúkhoz ők meg a lányokhoz, emlékszel mikor ügyeletet kellett állnod a kapuban? A kempingre, a szobákra, a kirándulásokra, az azóta tartó barátságokra, a titkos szerelmes levélre, randevúra, az első csókra?


Akkor emlékszel Balatonberényre, emlékszel az üdülőre.


Miért hagynánk, hogy vége legyen?”     


A balatonberényi gyermeküdülő hamarosan eladásra kerül. Szeretnénk, ha emlékeinkkel felidézhetnénk a balatoni nyaralásokat diákéveikből, ezen belül elsősorban a sokunk által látogatott és kedvelt Balatonberényi Gyermek és Ifjúsági Üdülőben eltöltött vidám napokat.
Természetesen szeretnénk, ha az üdülő megőrizné eredeti funkcióját és az elkövetkezendő nemzedékek diákjai is átélhetnék azokat az élményeket, amelyek az előző korosztályok számára egy életre meghatározó emlékek maradtak!


Ez alkalomból az ÉLJEN SZOMBATHELY! EGYESÜLET pályázatot ír ki.


1.    Pályázati kategória:
TÁRGYI EMLÉKEK KIÁLLÍTÁSRA


Korosztálytól függetlenül várunk olyan tárgyi emlékeket, amelyek kapcsolódnak a balatonberényi gyermeküdülőhöz, illetve az ott megélt emlékekhez. Ezek lehetnek korabeli fotók, kisfilmek, diák, levelezőlapok, képeslapok, levelek, bármilyen személyes tárgy. A beérkező anyagokból kiállítást rendezünk.
Külön örülnénk, ha például az üdülőben egykor táboroztató nevelőtanárok is megosztanák velünk és a közönséggel erről az időről megmaradt emlékeiket!
A kiállított anyagok beküldői között a megemlékezéssel egybekötött kiállítás megnyitóján a legérdekesebb és legtöbb anyagot beküldőket díjazásban részesítjük.
A beérkező anyagok csomagolásán kérjük a nevet, pontos lakcímet feltüntetni, esetleg, ha valaki személyes kiegészítést is szeretne írni hozzájuk, azt is örömmel fogadjuk!
FONTOS: a felajánlott tárgyakat kellő odafigyeléssel, gondossággal fogjuk kezelni, hogy ne érje őket sérülés, illetve a kiállítást követően VISSZAADJUK azokat!


2.    Pályázati kategória:
MŰVÉSZETI ALKOTÁSOK


Három korcsoportban, a balatonberényi üdülőben megélt, vagy ahhoz kapcsolódó emlékeket megidézve várunk művészeti alkotásokat azoktól, akik résztvevői voltak valaha a tábori életnek.
I. korcsoport: 14-19 év
II. korcsoport: 20-24 év
III. korcsoport: 10-14 év
Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi általános iskolások közül nem mindenki táborozott az üdülőben, ezért a III. korcsoporthoz tartozó gyermekek bármely, a Balatonhoz kötődő témában adhatnak be pályamunkát (pl. egy nyaralás a családdal, egy olvasmányhoz, egy filmhez kapcsolódó illusztráció, vers, novella).
Pályaműveket a következő kategóriákban várunk:


1.    képzőművészeti kategória


festészet: akvarell, tempera, vegyestechnika, olaj, üvegfestés, stb.
tetszőleges színes technika: pasztellkréta, zsírkréta, színes ceruza, montázs, kollázs, stb.
kisplasztika: agyag, kő, féldombormű, ötvös munkák, stb.
grafika: ceruza, szén, sokszorosító grafika (linómetszet, rézkarc, papírmetszet, fametszet), számítógépes grafika (!)
fotó: digitális és analóg géppel készített fotókat egyaránt szívesen fogadunk, megkötés nincs!
film: bármilyen amatőr dokumentatív, fikciós fim, vagy egyszerű home videó egyaránt lehetséges.
A képzőművészeti munkákat grafikák, festmények, fotók esetében 50cm * 70 cm-es paszpartu-ban (képkeretezésnél használatos, a képet körülvevő szegély. Lehetőséget nyújt arra, hogy a kép és a keret színei még jobban harmonizáljanak egymással. Különböző anyagból készülhet (pl.: karton, bársony, selyem) kérjük megküldeni (egy paszpartuban lehet természetesen több kép is)!


2.    irodalmi kategória


vers, novella (kérésünk, hogy regényeket, és 30 oldalnál hosszabb munkákat ne küldjetek)
Egy alkotó több kategóriában is pályázhat (akár mind a kettőben is), de maximum 3 alkotással vehet részt a pályázaton!
A pályázat további célja, hogy a kultúra iránt fogékony és tehetséges fiataloknak lehetőséget nyújtsunk a bemutatkozásra.
A pályázaton korcsoportokként külön fogjuk értékelni a fiatalok munkáját.


Kategóriánként:
I. DÍJ: 10. 000 Ft-os könyvutalvány
II. DÍJ: 7. 000 Ft-os könyvutalvány
III. DÍJ: 5. 000 Ft-os könyvutalvány
A zsűri egyéni elbírálás alapján (kreativitás, elkészítés módja, stb.) további különdíjakkal is jutalmazza a beérkezett pályaműveket.
A pályaműveket Vas megye kulturális, művészeti életének meghatározó szakemberei bírálják el.
A képzőművészeti és irodalmi pályaműveket, a kiállítást követően visszaküldjük, amennyiben ezt a beküldő előre jelezi!
A legjobb pályaművek bemutatása és díjazása a kiállítás keretében történik.
A pályamunkákon és/vagy azok tartóin, csomagolásán jól láthatóan kérjük feltüntetni:
    az iskola nevét, az iskola címét, a város/ község nevét
    az alkotó nevét, életkorát, címét (pontos címet, irányítószámmal együtt megadva!)
    a mű címét
    a technika megnevezését


A művészeti munkák beérkezési határideje: 2011. május 13.
A munkák elbírálása: 2011. május 14-23.
A Vas Megyei Művészeti Nap (a kiállítás és díjkiosztó) várható időpontja: 2011. május 29.
A pályamunkákat az alábbi címre kérjük küldeni:
Éljen Szombathely! Egyesület, Gadóczy József
9700 Szombathely Dombtető utca 6/A
Tel. +36/30/382-92-12, e-mail: gadoczy.jozsef@chello.hu
www.eljenszombathely.blog.hu

 

Éljen Szombathely! Egyesület
Ifjúsági és Kulturális Tagozat

A bejegyzés trackback címe:

https://eljenszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr622724459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása