Köszöntő gondolatok!

2011.03.12. 09:38

Tisztelt Szombathelyiek!



A közéletre figyelő, és az ott folyó eseményeket nyomon követő Szombathelyiek minden bizonnyal tudják, megalakult az "Éljen Szombathely" Egyesület.


Alapszabályunkban rögzített legfőbb célként és küldetésként fogalmaztuk meg, idézem: - "Az Éljen Szombathely Egyesület olyan közösség építésére törekszik, ami elősegíti a városért, annak városrészeiért tenni akaró polgárok és szervezetek egymásra találását.
Összefogja, segíti, fejleszti és közvetíti Szombathely városában a polgárok aktív részvételén alapuló, a város fejlődését elősegítő közéleti tevékenységeket.
Az Egyesület tevékenységével, partneri viszony kialakításával és fenntartásával biztosítja a társadalmi részvétel feltételeit a városi döntéshozatalokban. Célja továbbá, hogy segítse a részvevő állampolgárok és társadalmi szervezetek jogainak hatékonyabb érvényesítését, álláspontjuk egyeztetését és támogassa esetleges egységes fellépésüket Szombathelyen”.

 



Mindazon területek fontosak számunkra, melyek mindannyiunk számára érdeklődésre tartanak számot, és befolyással vannak mindennapi életünk minőségére. Kit ne foglalkoztatna például a város gazdasági, szociális, kulturális, idegenforgalmi és sporthelyzete vagy éppen az állampolgárok egyenjogúsága, az ifjúság,- és családügy kérdései. 
 
Felülemelkedve a napi politikai csatározásokon hisszük, hogy a civil társadalom szereplőinek kohéziós összetartása, a civilszervezetek, mozgalmak és más társadalmat erősíteni szándékozó autonómiát és demokráciát hirdető egyesülések összefogása, valamint érdekérvényesítésük elősegítése közös érdekünk a város fejlődése és nyugalma megteremtésében.

Az egyesületünk közhasznú szervezet, működése nyilvános, közhasznú szolgáltatásait bárki megkötés nélkül igénybe veheti.
Céljának megvalósítása érdekében együttműködésre törekszik a települési önkormányzatokkal, közművelődési, szociális és oktatási, nevelési intézményekkel, civil szervezetekkel és mindazon szervezetekkel, melyek az egyesület céljait elfogadják és/vagy közvetítik.
 
Tisztelettel várunk minden, városáért tenni akaró szombathelyi polgárt, aki aktív tevékenységével jobbá kívánja tenni szűkebb,- vagy tágabb lakókörnyezete életét, és sorsának alakításába közvetlenül részt kíván venni azért, hogy közös akarattal, kitartó erőfeszítéssel minőségibb életet biztosítani a jelen és jövő nemzedékének.  
 
Kívánok minden honfitársamnak és családjának harmonikus, jól fejlődő életteret Szombathelyen. 
 
Tisztelettel:


 Kopcsándi József
elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://eljenszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr772732684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása