Helló Balatonberény, és veled együtt a legszebb nyarak

 

A balatonberényi gyermeküdülőben sok-sok vasi diák töltött jó kis napokat. Úgy néz ki, az üdülőt eladják. Maradnak az emlékek, s belőlük egy kiállítás, ami a hétvégén nyílt meg.
 

Az Éljen Szombathely Egyesület gondolta úgy, hogy nem hagyja, hogy a Vas megyei önkormányzat csak úgy eladja a balatonberényi gyermeküdülőjét - ami azért is szomorú, hiszen a szegényebb gyerekek egyetlen nyaralási lehetőségéről van szó -, és ha mást nem is nagyon tehet, legalább mindenkit emlékeztet arra, milyen sokat jelentettek az itt töltött napok az iskolásoknak. Most őket kérték fel: küldjenek be rajzokat, tárgyakat, emlékeket, mutassák meg, milyen volt a "Balaton legszebb nyarakon".

klikk után képek

 

 

A beküldött pályaművekből az MMIK Stúdió galériájában nyíló kiállítást dr. Ipkovich György, Szombathely egykori polgármestere, országgyűlési képviselő nyitotta meg. Az irodalmi pályamunkákat Müllner Zoltán ( az irodalmi zsűri képviselője) a képzőművészetiekét Rasperger József (a képzőművészeti zsűri képviselője) értékelte. Az egyesület tevékenységéről, a pályázat céljáról a program főszervezője Gadóczy József beszélt, aki ezt követően átadta a díjakat. Ezután a berényi gyermeküdülő történetének kiemelkedő szereplői (Horváth László, Horváth Edina, Kiss Péter és Gerecs László) egy beszélgetés keretében emlékeztek vissza az üdülőre, annak hasznosságára, fontosságára.

Képek itt

nyugat.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eljenszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr252928039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása